Salata cu telemea


Ca sa inauguram seria Cutiutei albastre vom incepe cu ceva foarte simplu dar si foarte gustos: salata cu telemea.

Ingredientele pentru aceasta salata sunt:
  • cateva foi de salata si/sau mix de verdeturi
  • o rosie
  • un castravete
  • branza telemea de vaca
  • cateva boabe de masline
  • putina telina/morcov
  • cateva picaturi de ulei de masline - de preferat extravirgin
  • otet balsamic
  • optional o feliuta de paine (paine neagra sau de cereale)


salata cu telemea

Sa trecem la asamblarea salatei: pe fundul cutiutei punem foile de salata-rupte cu mana daca erau prea mari, urmeaza rosia taiata felii, castravetele, boabele de masline si telemeaua bucati. Se adauga cateva picaturi de ulei de masline si de otet balsamic. Deasupra razuiti putina telina sau morcov. Adaugam si o feliuta de paine daca credem ca nu ne ajunge numai salata, dar sa stiti ca este neasteptat de satioasa. Punem capacul cutiutei si la frigider cu ea pana maine dimineata. Si sa nu uitati sa o luati cu voi cand plecati!! Aceasta salata este foarte buna si daca inlocuim telemeaua cu mozarella, caz in care eu am sarat foarte putin rosia si castravetele.

Iata si salata mea, nu trebuie decat sa-i pun capacul:

Si un pont de la mine: nu amestecati in salata si nu adaugati ingredientele in alta ordine, altfel o sa va treziti a doua zi cu o salata pleostita si cu un "litru de lichid" in loc de una proaspata si aratoasa .

Comentarii